Bartenders

Välkommen till vår hyllningssida till världens mest ikoniska bartenders, de visionära mästare som har format cocktailhistorien med sin innovation och konstfärdighet. Här kommer du att lära känna genier bakom baren, de som med sina kreativa sinne och tekniska expertis har transformerat drinkar från enkla blandningar till konstverk i ett glas.

Dessa mästare av mixology har varit pionjärer och förebilder, vars bidrag har gått långt utöver deras individuella skapelser. Deras inflytande sträcker sig från att utveckla nya blandningsmetoder till att definiera vad som utgör en riktigt bra cocktail. Utforska berättelserna om dessa legendariska bartenders och upptäck hur de har format den rika tapestry av cocktailhistorien, skapandet av drycker som har glatt våra sinnen och berusat våra själar. Vare sig du är en aspirerande bartender, en cocktailentusiast eller bara en älskare av goda drinkar, finns det mycket att upptäcka här.

Lär känna Bartenders

Roland Gruber

Roland Gruber

Roland Gruber Roland Gruber, även känd som “AK”, är en italiensk bartender från Naturns i Sydtyrolen, Italien. Han är mest känd för att ha skapat den populära cocktailen Hugo Spritz, vilket har haft en betydande inverkan på den europeiska dryckeskulturen. Karriär & skapandet av Hugo Spritz År 2005 öppnade Gruber vin- & cocktailbaren San Zeno […]

Läs mer
Lui Fernandes

Lui Fernandes

Lui Fernandes Lui Fernandes är en framstående bartender, bar- & restaurangägare samt innehållsskapare, känd för sitt engagemang inom cocktailkulturen och spridning av kunskap om syd- & latinamerikanska spritdrycker.  Karriär & bidrag Som ägare & huvudbartender för Ember & Alma Cocktail Bar har Fernandes skapat en plats där autentiska brasilianska smaker kombineras med innovativa cocktails. Hans […]

Läs mer
Jeremy Oertel

Jeremy Oertel

Jeremy Oertel Jeremy Oertel är en framstående amerikansk bartender & dryckeskonsult, känd för sin kreativitet & sitt bidrag till den moderna cocktailkulturen. Med en karriär som sträcker sig över flera av New Yorks mest ansedda barer har Oertel etablerat sig som en inflytelserik figur inom mixologins värld. Karriär & bidrag Oertel började sin bartendingskarriär 2004 […]

Läs mer
Eddie Clark

Eddie Clark

Eddie Clark Eddie Clark var en framstående brittisk bartender, mest känd för sin tid som chef för den legendariska American Bar på Savoy Hotel i London under andra världskriget. Hans karriär präglades av innovation & engagemang för mixologins konst, vilket bidrog till att forma modern cocktailkultur. Karriär & bidrag Clark inledde sin bartendingskarriär på 1930-talet […]

Läs mer

Antoine Goldschmid

Antoine Goldschmid Antoine Goldschmid är en fransk bartender & ägare till den charmiga restaurangen Poulette i Paris. Genom sitt arbete har han bidragit till den moderna cocktailkulturen genom att skapa innovativa drinkar som kombinerar traditionella smaker med en modern twist. Karriär & bidrag Under sin tid på Poulette har Goldschmid utvecklat flera unika cocktails, varav […]

Läs mer
Lynnette Marrero

Lynnette Marrero

Lynnette Marrero Lynnette Marrero är en framstående amerikansk bartender, mixolog & filantrop, känd för sitt banbrytande arbete inom cocktailvärlden & sitt engagemang för att stärka kvinnors roll i branschen. Hennes karriär har präglats av innovation, utbildning & en passion för att lyfta fram underrepresenterade grupper inom dryckeskulturen. Karriär & bidrag Marreros resa inom bartending började […]

Läs mer