Joaquín Simó är en framstående bartender & mixolog baserad i New York City, känd för sitt betydande bidrag till cocktailkulturen. Hans arbete har haft en djupgående inverkan på dryckeshistorien, särskilt genom hans engagemang i att skapa innovativa cocktails & driva inflytelserika barer.

Karriär & prestationer

Simó, ursprungligen från Ecuador, började sin bartendingskarriär medan han studerade engelska & religion vid Boston University. Efter att ha arbetat på olika restauranger & lokala barer anställdes han 2007 som bartender vid öppningen av Death & Company i New York City.

Under sin tid på Death & Company bidrog Simó till barens framgång, vilket resulterade i att den utsågs till “Best American Cocktail Bar” & “World’s Best Cocktail Menu” vid Tales of the Cocktail Spirited Awards. 2012 vann han själv utmärkelsen “American Bartender of the Year” vid samma evenemang.

Efter sin tid på Death & Company blev Simó partner i Alchemy Consulting & öppnade 2012 Pouring Ribbons, en cocktailbar i East Village, Manhattan. Pouring Ribbons blev känd för sin unika “matrixmeny” som hjälpte gäster att identifiera sina smakpreferenser & upptäcka nya cocktails. Baren erkändes som en av “The World’s 50 Best Bars” & utsågs av Time Out Magazine till en av 2013 års “Best New Cocktail Bar”.

Bidrag till dryckeskulturen

Joaquín Simó är känd för att skapa innovativa cocktails som har blivit moderna klassiker. Ett anmärkningsvärt exempel är “Naked and Famous”, en cocktail som kombinerar mezcal, Aperol, gul Chartreuse & limejuice. Denna drink har blivit populär bland bartenders & cocktailentusiaster världen över.

Utöver sitt arbete bakom baren har Simó bidragit som receptredaktör för Food & Wine’s cocktailböcker 2009 & 2010. Han har också varit en aktiv talare & paneldeltagare vid branschevenemang som Tales of the Cocktail, Manhattan Cocktail Classic & Bar Convent Berlin, där han delat med sig av sin expertis & passion för mixologi.

Sammanfattning

Joaquín Simó har haft en betydande inverkan på dryckeshistorien genom sitt arbete som bartender, barägare & utbildare. Hans engagemang för kvalitet, innovation & utbildning har inspirerat en ny generation av bartenders & bidragit till att forma den moderna cocktailkulturen.

Flor de Jerez med amontillado sherry, citron, navyrom, aprikoslikör & bitters

Flor de Jerez

Flor de Jerez Flor de Jerez skapades av bartendern Joaquín Simó på den ansedda baren Death & Co i New York City. Cocktailen publicerades i boken “Death & Co: Modern Classic Cocktails” från 2014. Namnet “Flor de Jerez” refererar till den unika jästfilm, kallad “flor”, som bildas på ytan av sherry under lagring i Jerez-regionen […]

Naked and Famous med mezcal, aperol, gul chartruese & limejuice

Naked and Famous

Naked and Famous Naked and Famous skapades av Joaquín Simó under hans tid på Death & Co i New York City. Cocktailen beskrivs ofta som en blandning mellan en Last Word & en Paper Plane, vilka båda är klassiska proportionerade cocktails med lika delar. Namnet på drinken kommer av dess okonventionella kombination av ingredienser, där […]