Jeremy Lake är en Los Angelesbaserad bartender & mixolog som har gjort sig känd för sin förmåga att kombinera klassisk cocktailteknik med innovativa smaker & presentationer. Hans arbete har satt avtryck på flera av stadens mest inflytelserika barer & restauranger & han har även engagerat sig i utbildning & mentorskap inom branschen.
Bakgrund
Lake började sin bartendarkarriär på Jerry’s Deli i Marina del Rey, där han snabbt utvecklade ett intresse för mixologi. Ett avgörande ögonblick i hans karriär var när han valde att delta i en sex veckor lång utbildning ledd av den välrenommerade mixologen Julian Cox, istället för att fira sin födelsedag i Cabo. Denna utbildning ledde till att han blev barchef på både Playa & Rivera, två restauranger av kocken John Rivera Sedlar.
Efter sin tid på Playa & Rivera fortsatte Lake att utveckla sin karriär genom att arbeta på Crossroads Kitchen, där han ansvarade för att skapa en cocktailmeny som harmoniserade med restaurangens växtbaserade rätter.
Bidrag till dryckeskulturen
Jeremy Lake är känd för att skapa cocktails som kombinerar traditionella tekniker med moderna smaker & ingredienser. På Crossroads Kitchen utvecklade han en rad veganska cocktails, såsom “Shotgun Willie” med rom infuserad med dadlar, jordgubbslavendelsockerlag, lime & rostad rosmarin, samt “Mt. Tam Negroni” med St. George Terroir gin, Campari & söt vermouth.
Lake har också varit involverad i utbildning inom mixologi. Han är en av instruktörerna för “The Mixology Master Method”, en certifieringskurs i Los Angeles som fokuserar på att lära ut klassiska cocktailtekniker & kreativt tänkande inom bartending.
Dessutom har han varit med & öppnat baren Lost Property i Hollywood, där han fortsatte att utforska & utveckla innovativa cocktails.
Sammanfattning
Jeremy Lake har genom sitt arbete på några av Los Angeles mest framstående barer & restauranger, samt genom sitt engagemang i utbildning & mentorskap, bidragit till att forma den moderna cocktailkulturen i staden. Hans förmåga att kombinera klassisk teknik med innovativa smaker har gjort honom till en respekterad figur inom branschen & hans inflytande märks både bakom baren & i utbildningssammanhang.
Zapatero
Zapatero Zapatero är en modern cocktail skapad av den kaliforniske bartendern Jeremy Lake, som kombinerar rökig mezcal med bourbon & orgeat i en sofistikerad tolkning av en Old Fashioned. Namnet, som betyder “skomakare” på spanska, speglar drinkens hantverksmässiga karaktär & balans mellan rökighet, sötma & kryddighet. Svårhetsgrad: Medel Komplex smakupplevelse där den rökiga tonen från […]