Angel Face med gin, calvados & apricot brandy

Angel Face

Angel Face är en klassiker från Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930), en av de mest inflytelserika samlingarna i cocktailhistorien. Drinkens ursprung är inte helt klarlagt, men den tros ha skapats på Savoy Hotel’s American Bar i London under slutet av 1920-talet – en tid då fruktbaserade likörer användes flitigt för att skapa eleganta & balanserade cocktails.

Namnet “Angel Face” kan vara en ironisk blinkning till de kriminella “angel-faced” gangsters som figurerade i brittisk & amerikansk press under perioden. Oavsett bakgrunden speglar drinken den typiska Savoy-stilen: tre komponenter i perfekt balans, där enkelheten framhäver kvaliteten i varje ingrediens.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Angel Face

Inget betyg än
Mjukt fruktig & elegant cocktail där ginens torra karaktär möter äppellikörens rundhet & aprikoslikörens sötma. Resultatet är en balanserad & silkeslen drink med fruktiga toner, lätt örtighet & en värmande avslutning. Den är enkel i sin uppbyggnad men sofistikerad i smaken – en sann spegel av 1930-talets förfinade cocktailestetik.
Course Drinkar
Keyword apricot brandy, Calvados, gin
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Calvados
  • 30 ml Apricot Brandy

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills vl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning

Angel Face med gin, calvados & apricot brandy