
Angel Face
Angel Face är en klassiker från Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930), en av de mest inflytelserika samlingarna i cocktailhistorien. Drinkens ursprung är inte helt klarlagt, men den tros ha skapats på Savoy Hotel’s American Bar i London under slutet av 1920-talet – en tid då fruktbaserade likörer användes flitigt för att skapa eleganta & balanserade cocktails.
Namnet “Angel Face” kan vara en ironisk blinkning till de kriminella “angel-faced” gangsters som figurerade i brittisk & amerikansk press under perioden. Oavsett bakgrunden speglar drinken den typiska Savoy-stilen: tre komponenter i perfekt balans, där enkelheten framhäver kvaliteten i varje ingrediens.

Svårhetsgrad:
Medel
Angel Face
Ingredienser
- 30 ml Gin
- 30 ml Calvados
- 30 ml Apricot Brandy
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills vl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över drinken
Rekommenderad utrustning
