Twelve Miles Out Cocktail med ljus rom, punsch & calvados

Twelve Miles Out Cocktail

Twelve Miles Out är en klassiker från förbudstiden och rymmer i sitt namn en historisk signal: under USA:s förbudstid utvidgades jurisdiktionen från de ursprungliga tre sjömil till tolv mil från kustlinjen. Drinken är dokumenterad i The Savoy Cocktail Book från 1930 av Harry Craddock, där den ursprungligen föreslogs skakad snarare än rörd, men senare tolkningar brukar röra den för att bevara klarhet & elegans. 

Namnet, liksom många andra drinkar från denna era, är ett slags ironisk blinkning till hur lagen för alkohol fungerade till sjöss & hur smugglare utnyttjade lagens begränsningar. 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Twelve Miles Out Cocktail

Inget betyg än
Kraftfull, trio-sprits cocktail som kombinerar ljus rom, svensk punsch & Calvados (äppelbrandy) för en rond balans av sötma, frukt & en mild spritig hetta. Svensk Punsch ger en kryddig & varm underton, Calvados bidrar med frisk äppelfruktighet, medan rombasen lägger till mjuk rundhet – drinken är spritig i karaktären men också aromatisk & elegant.
Course Drinkar
Keyword Calvados, Ljus rom, Svensk Punsch
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 25 ml Ljus rom
  • 25 ml Svensk Punsch
  • 25 ml Calvados

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning

Twelve Miles Out Cocktail med ljus rom, punsch & calvados