Hugo Spritz med St germain, prosecco, soda & mynta

Hugo Spritz

Hugo Spritz skapades 2005 av bartendern Roland Gruber i staden Naturno, belägen i Sydtyrolen, Italien. Han utvecklade denna cocktail som ett alternativ till den klassiska Aperol Spritz. Namnet “Hugo” valdes slumpmässigt av Gruber; han övervägde först namnet “Otto” men ansåg att det inte passade lika bra.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Hugo Spritz med St germain, prosecco, soda & mynta

Hugo Spritz

Inget betyg än
Blandning av sötma & friskhet. Fläderlikören ger en subtil blommig sötma, medan prosecco bidrar med fruktiga & bubbliga toner. Tillsatsen av sodavatten & färsk mynta ger en uppfriskande & aromatisk avslutning.
Course Drinkar
Keyword mynta, Prosecco, soda, st germain
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 15 ml St Germain
  • 120 ml Prosecco
  • 30 ml Soda

Instruktioner

  • Fyll valt glas med is
  • Häll i ingredienserna, börja med St Germain, sen Prosecco & sista soda
  • Rör försiktigt runt & garnera med myntakvist & citronskiva

Rekommenderad utrustning