Hugo Ensslin, bartender

Hugo Ensslin

Hugo R. Ensslin är en bartender och författare som har spelat en betydande roll i cocktailhistorien. Trots att han kanske inte är lika välkänd som vissa av sina samtida, som Jerry Thomas, är Ensslin en viktig figur i bartendervärlden och bidrog till utvecklingen av cocktailkulturen.

 

Bakgrund
Ensslin föddes i Tyskland men emigrerade till USA i slutet av 1800-talet eller tidigt 1900-tal. Han arbetade som huvudbartender på Wallick Hotel i Times Square, New York.

 

"Recipes for Mixed Drinks"
Ensslin är mest känd för sin bok "Recipes for Mixed Drinks" som först publicerades 1916. Denna bok, som innehåller över 400 cocktailrecept, är betydande av flera skäl. För det första var det en av de sista stora cocktailböckerna som publicerades före förbudstiden i USA. För det andra var det en av de första att ge detaljerade, precisa mått för ingredienser, vilket var en förändring från de mer generella och ospecifika instruktionerna som ofta gavs i tidigare cocktailböcker.

Ensslin's "Recipes for Mixed Drinks" är också känt för att innehålla det första kända receptet på Aviation, en klassisk gin-cocktail.

 

Påverkan
Ensslins bok bidrog till att standardisera cocktailrecept och tekniker, och har haft en varaktig påverkan på hur cocktails görs och serveras. Dessutom, med tanke på att den publicerades strax före förbudstiden, tjänade "Recipes for Mixed Drinks" som en viktig resurs under en tid då kunskap om cocktailframställning riskerade att gå förlorad.

Ensslins arbete är fortfarande relevant idag, och hans bok har återutgivits flera gånger och är en respekterad källa för bartenders och cocktailentusiaster.

Recipes for Mixed Drinks

Recipes for Mixed Drinks

Boktitel Recipes for Mixed Drinks Författare Hugo R. Ensslin Utgivningsår 1916 Sammanfattning Recipes for Mixed Drinks av Hugo R. Ensslin är en av de mest betydelsefulla cocktailböckerna från det tidiga 1900-talet. Boken anses vara den första tryckta källan för receptet på Aviation, en av de mest ikoniska ginbaserade drinkarna. Ensslin, som var bartender i New […]

Casino Cocktail med Old Tom Gin, citronjuice, apelsinjuice, maraschinolikör & orange bitters

Casino Cocktail

Casino Cocktail Casino Cocktail har sitt ursprung i början av 1900-talet & är starkt förknippad med Hugo Ensslin, en framstående bartender som arbetade i New York. Ensslin inkluderade cocktailen i sin bok Recipes for Mixed Drinks från 1917. Drinken är en variation på hans andra ikoniska cocktail, Aviation, men utan inslaget av crème de violette, […]

Aviation, gin, maraschino, creme de violette, citron

Aviation

Aviation Aviation är en cocktail från den tidiga 1900-talets guldålder för cocktails, & dess namn är en hyllning till den då nya & spännande världen av flygning. Den första dokumenterade referensen till drinken finns i Recipes for Mixed Drinks (1916), en cocktailbok av Hugo Ensslin, som var bartender på Hotel Wallick i New York. Ursprungligen […]